Flamtron d.o.o.

Veći font Resetiraj Manji font

Stjecanje statusa povlaštenog proizvođača električne energije

Pravilnikom iz 2012 propisani su uvjeti za stjecanje statusa povlaštenog proizvođača električne energije. Pravilnik se nalazi ispod u PDF datoteci.

pravilnik_o_stjecanju_statusa_pp.pdf

 

Koraci u proceduri stjecanja statusa povlaštenog proizvođača:

  • Izrada idejnog elektrotehničkog projekta (izrađenog od strane ovlaštenog inženjera), ishođenje prethodne elektroenergetske suglasnosti, predaja zahtjeva HEP-u.,potpisivanje ugovora o priključenju i ugovora o otkupu električne energije (potpisuje sa HROTE-om [Hrvatski operator tržišta energije d.o.o.] na 14 godina), dobivanje rješenja o stjecanju Statusa povlaštenog proizvođača električne energije iz obnovljivih izvora energije.

  • Dogovaranje financiranja, izgradnja solarne elektrane od strane ovlaštenog instalatera, ispitivanje instalacije, pokusni rad elektrane i konačna aktivacija ugovora o otkupu električne energije.

 

U PDF datoteci ispod donosimo cijeli vodič kroz zakonodavni okvir i proceduru za proizvodnju električne energije iz sunčanih elektrana koje spadaju pod jednostavne građevine.

KRATKI VODIČ.pdf

 

Ostali dokumenti u kojima se nalaze najvažniji Zakoni, Pravilnici i Tarifni sustavi koji reguliraju područje obnovljivih izvora energije nalaze se u PDF datotekama ispod.